ONZE MENSEN

  • CMH Benelux is officieel exclusief agent van CMH voor de landen België, Nederland en Luxemburg. We hanteren dezelfde prijzen als in Canada maar we bieden lokaal onze service in verstaanbare taal.

  • CMH is de grootste werkgever van berggidsen wereldwijd met meer dan 100 volledig gecertificeerde, professionals met gemiddeld meer dan 14 jaar ervaring!

  • Bij CMH Heli-skiën, houden wij bijna net zoveel van eten als van poedersneeuw. Daarvoor zijn onze chef-koks het bewijs.

CMH Geschiedenis

De dromen van een jonge Oostenrijker in het wilde Canadese landschap

Begin jaren vijftig emigreerde er een jonge Oostenrijker, genaamd Hans Gmoser, naar Canada met weinig geld maar met grote dromen. Dit waren de gloriejaren van het bergbeklimmen, waarbij over de gehele wereld de hoogste en moeilijkste bergen werden beklommen. Hans wilde dit ook. Hij liet zich niet weerhouden door het platte prairie landschap van Edmonton en Calgary, waar hij aanvankelijk woonde en allerlei baantjes had. Hans telde zijn centjes en keek reikhalzend naar de bergen in het westen.

Van berggids naar het opzetten van een onderneming

Hans had in 1953 genoeg geld gespaard om naar Banff te verhuizen om als gids te gaan werken in het wilde landschap bij Mount Assiniboine, de Matterhorn van Canada. “Ik wilde de grote schoonheid van de majestueuze bergen in het westen van Canada delen met zoveel mensen mogelijk”. Geïnspireerd door nog een droom, en geholpen door jarenlange ervaring als gids in de wildernis, richtte hij in 1959 een bedrijfje op met de naam Canadian Mountain Holidays (CMH). Het bedrijf groeide en hij verzorgde adembenemende tochten voor duizenden skiërs en klimmers.

Het ontstaan van het heliskiën…

Rond april 1965 kreeg Hans een idee dat, alhoewel mischien een beetje eigenaardig, een erg praktisch idee was. Hij gebruikte helikopters om skiërs te vervoeren naar de hoge toppen van de Bugaboo Mountains. Het heliskiën was geboren en werd gelijk een groot succes. CMH verzorgde in een snel tempo honderden tochten voor skiërs per jaar en bouwde mooie lodges in de bergen om ze te huisvesten.