Veiligheid

Grootst getrainde team

"Tijden veranderen", om een gidsenvergunning te krijgen bij het Canada's national park in 1953 hoefde Hans Gmoser (onze oprichter) slechts een formulier in te vullen en 2$ te betalen. Tegenwoordig werken we met een berggidsen die jaren hebben moeten studeren en een reeks strenge examens hebben moeten voltooien deel uit te maken van Canadian Mountain Gidsen. De Oprichting van de wereldwijde erkende ACMG in 1963, heeft een aanzienlijke inbreng van Gmoser en andere CMH pioniers genoten. Hierdoor is er een hoog niveau van veiligheid en deskundigheid ontstaan in de wereld van de bergsport in Noord-Amerika. Alle 100 + CMH gidsen hebben ACMG of gelijkwaardig voldaan internationale normen, en ze hebben maar een doel: zorgen voor de veiligheid en het plezier van hun gasten. Ze werken samen als een team, ze delen en verzamelen informatie het weer en de de opbouw van de sneeuw in alle 11 gebieden. De veiligheid protocollen CMH zijn in de afgelopen decennia geperfectioneerd en worden op grote schaal gebruikt in navolging door andere bedrijven, omdat ze het best zijn van hun soort. Nog nooit heeft een ander skibedrijf zo'n groot team van erkende professionals in huis gehad om de veiligheid te waarborgen, en dan ook nog eens met een vloot aan helikopters als back-up.

Terrein

11 gebieden

Het is net als onroerend goed, de drie meest belangrijke elementen van heliskien zijn locatie, locatie en locatie. CMH oprichter Hans Gmoser begreep dat beter dan wie dan ook. Op een moment dat niemand anders geïnteresseerd was in het claimen van recreatieve alpineterrein in British Columbia, heeft hans letterlijk de hele bergachtige provincie gevraagd voor permissie. Hij selecteerde 11 bijzondere gebieden die tot op de dag van vandaag het mooiste ski-terrein van de wereld bevatten. Alles ligt binnen zijn Columbian Mountains. Ze combineren een enorme hoeveelheden aan droge poeder en ideale plaatsen boven en onder de boomgrens. En dit is de plek waar blijkbaar de natuur is ontworpen voor het perfecte "treeskiing".

Traditie

Uitvinders van Heli-Skien

We vonden Heli-skiën meer dan 50 jaar geleden uit. Wat voorheen ondenkbaar was en gedurfd was is nu een realiseerbare luxe vakantie. Je gaat deel uitmaken vaan een rijke historie wat betreft skien. Denk maar aan je voorgangers zoals koninklijke families, World Cup racers en filmsterren.

CMH eert haar erfgoed in alles wat we doen. Na vijf tientallen jaren gastheer te zijn van de meest gepassioneerde skiers op de planeet denken te weten op welke manier we je kunnen behagen. Je kunt erop vertrouwen dat elk moment van avontuur door de jaar heen is verfijnd en naar de optimale combinatie van high-class skiën, ontspanning en eersteklas gastvrijheid is gegroeid.

Lodge leven

Casual Luxury

Vanaf het allereerste begin heeft CMH een vooruitstrevende blik gehad op de wijze van casual luxe, en we zijn trots op dit te hebben verwezenlijken in in de meest afgelegen en mooie plekken van Canada. Onze lodges zijn gebouwd voor niets anders dan te ontspannen, te genieten en op te laden. Er zijn sauna's en hot tubs, fitnessruimtes, klimmuren, massages en nog veel meer. Zoals een gezellige open haard , een perfecte kleine bar, en veel leuke andere gasten om je passie mee te delen. Het personeel wordt getypeerd door enthousiasme, gastvrijheid en ze zijn net zo blij om daar te zijn als iedereen. CMH is een bedrijf gerund door mensen die zichzelf beschouwen als skiërs. En elke keer dat je een CMH werknemer zal spreken. in welke functie dan ook, het zijn echte skiliefhebbers net als jij...

Onvergetelijk dineren

Elke maaltijd is een meesterwerk

Er is een reden juist de goede chefs kiezen om te werken voor CMH. Hoewel misschien keuze hebben uit een fancy restaurant of hotel kiezen ze voor de afgelegen bergen van West-Canada. Dit omdat het ze het einde biedt aan totale creatieve vrijheid. Zij alleen bepalen het menu en ze bestellen de beste ingrediënten uit de hele wereld. Skiërs gaan op een culinaire reis met een aangepaste route. het zou kunnen variëren van een Japans buffet tot een Spaanse paella tot South Carolina barbecue. De gangen worden geserveerd door de gidsen en lodge medewerkers. Gepaarde met wijnen uit onze goed gevulde kelders is elke maaltijd is een meesterwerk. In combinatie van heerlijke gerechten en de borrelende sfeer die u alleen maar lijkt te vinden in deze exclusieve skihutten van de wereld.